Albert Heijn Vos

Afbeelding
Onbekend | Adres gegevens zijn ons onbekend.

Groen­te­cur­ry met ro­de­kool­sa­la­de

Geplaatst op 13 maart 2018 om 16:11 door Claudia Castro Machuca

617 keer gelezen

Vegetarisch toppertje, deze curry van geroosterde groenten en zoete aardappel.

Ingrediënten:
300 g zoete aardappelen > 1 verspakket zoete-aardappelsoep > 2 el (olijf)olie > 300 g rodekool > 1 limoen > 1 el lichte basterdsuiker > 7½ g verse munt (bakje à 15 g) > 75 g gezouten cashewnoten > 475 g rodecurry-paprikasaus (emmer, koelvers) > 200 ml kokosmelk.

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen (ook die uit het verspakket) en snijd ze in blokjes van 1½ cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de paprika uit het pakket, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Schil de winterpenen, halveer in de lengte en snijd in schuine stukken van een ½ cm breed. Pel de uien en snijd ze in parten. Leg alle groenten bij de zoete aardappel op de bakplaat. Verkruimel de bouillontabletten uit het verspakket en strooi over de groenten. Besprenkel met de olie en rooster de groenten ca. 25 min. in het midden van de oven.

2. Snijd ondertussen de rodekool in ragfijne reepjes en doe in een schaal. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil erboven. Pers de vrucht uit en doe het sap samen met de suiker bij de kool. Meng met schone handen terwijl je stevig in de kool knijpt. Laat staan tot gebruik. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes. Hak de cashewnoten grof.

3. Verwarm de rodecurry-paprikasaus met de kokosmelk in een steelpan. Verdeel de saus over de kommen of diepe borden. Schep de geroosterde groenten in de kommen. Verdeel de rodekool erover en bestrooi met de munt en cashewnoten.

Reageren