Bekijk
| | | E: info@vossupermarkten.nl
Laatste recepten
Meer receptenBananenijstaart met granola en frambozen
Geplaatst op 19 July 2018 om 12:50 door
2448 keer gelezen
Granola is niet alleen lekker door de yoghurt of kwark: je maakt er ook de lekkerste ijstaarten mee!
Ingrediënten
> 4 bananen
> 3 medjouldadels
> 150 ml volle melk
> 100 g pure chocolade 72%
> 215 g Eat Natural granooolala cacao & almond
> 75 g verse frambozen
1. Pel de bananen en snijd in stukjes. Doe in een plastic zak en leg minimaal 5 uur in de vriezer. Snijd de dadels in stukjes. Doe de bevroren stukjes banaan met de dadels en de melk in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Smelt de chocolade au bain-marie.
2. Bekleed het cakeblik met bakpapier en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het bananenijs over de bodem en verdeel 75 g granola (bij 12 personen) en de helft van de gesmolten chocola erover. Herhaal deze stap. Vouw het bakpapier over het ijs en zet het ca. 3 uur in de vriezer.
3. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Garneer met de rest van de granola en de verse frambozen. Serveer direct.
Ingrediënten
> 4 bananen
> 3 medjouldadels
> 150 ml volle melk
> 100 g pure chocolade 72%
> 215 g Eat Natural granooolala cacao & almond
> 75 g verse frambozen
1. Pel de bananen en snijd in stukjes. Doe in een plastic zak en leg minimaal 5 uur in de vriezer. Snijd de dadels in stukjes. Doe de bevroren stukjes banaan met de dadels en de melk in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Smelt de chocolade au bain-marie.
2. Bekleed het cakeblik met bakpapier en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het bananenijs over de bodem en verdeel 75 g granola (bij 12 personen) en de helft van de gesmolten chocola erover. Herhaal deze stap. Vouw het bakpapier over het ijs en zet het ca. 3 uur in de vriezer.
3. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Garneer met de rest van de granola en de verse frambozen. Serveer direct.
Reageren
Andere recepten
- Gourgette in de oven a la Aisyah 7 April 2021 om 16:35
- Clafoutis met venkel en tomaat 6 July 2020 om 13:40
- Hartige koekjes van aardappel en prei 4 June 2019 om 14:50
- Boerenhutspot met filetlapjes en gebakken uien 8 January 2019 om 08:30
- Fusilli met groentesaus en hamblokjes18 September 2018 om 11:07
- Bananenijstaart met granola en frambozen19 July 2018 om 12:50
- Italiaans gekruide Vaderdagburger met Vlaamse friet14 June 2018 om 13:47
- Lentepasta met gerookte kip17 May 2018 om 09:32
- Coupe rood-wit-blauw17 April 2018 om 15:35
- Groentecurry met rodekoolsalade13 March 2018 om 16:11