Albert Heijn Vos

Afbeelding
Onbekend | Adres gegevens zijn ons onbekend.

Ba­na­nenij­staart met gra­no­la en fram­bo­zen

Geplaatst op 19 juli 2018 om 12:50 door Nadia van Ingen

262 keer gelezen

Granola is niet alleen lekker door de yoghurt of kwark: je maakt er ook de lekkerste ijstaarten mee!

Ingrediënten
> 4 bananen
> 3 medjouldadels
> 150 ml volle melk
> 100 g pure chocolade 72%
> 215 g Eat Natural granooolala cacao & almond
> 75 g verse frambozen

1. Pel de bananen en snijd in stukjes. Doe in een plastic zak en leg minimaal 5 uur in de vriezer. Snijd de dadels in stukjes. Doe de bevroren stukjes banaan met de dadels en de melk in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Smelt de chocolade au bain-marie.
2. Bekleed het cakeblik met bakpapier en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het bananenijs over de bodem en verdeel 75 g granola (bij 12 personen) en de helft van de gesmolten chocola erover. Herhaal deze stap. Vouw het bakpapier over het ijs en zet het ca. 3 uur in de vriezer.
3. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Garneer met de rest van de granola en de verse frambozen. Serveer direct.

Reageren