Bekijk
| | | E: info@vossupermarkten.nl
Laatste recepten
Meer receptenBoerenhutspot met filetlapjes en gebakken uien
Geplaatst op 8 January 2019 om 08:30 door
2064 keer gelezen
Hoofdgerecht voor 4 personen.
465 kcal en 30 min. bereiden
• 1¼ kg kruimige aardappel
• 500 g hutspotgroenten
• 300 g gesneden boerenkool
• 1½ ml kraanwater
• 300 g rode uien
• 1 el milde olijfolie
• 4 varkensfiletlapjes à la minute naturel
• 2 tl Euroma Hollandse kruiden stoof
1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe in een ruime pan. Voeg de hutspotgroenten, boerenkool en het water toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en kook de aardappelen en groente in 20 min. gaar.
2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Bestrooi de varkensfiletlapjes met de stoofkruiden. Schuif de ui na 11 min. aan de kant en leg de filetlapjes ernaast. Bak nog 4 min. op hoog vuur tot ze gaar zijn. Keer halverwege.
3. Giet de aardappelen met groente af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en groente met de pureestamper tot stamppot. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en leg de filetlapjes erop.
4. Voeg 50 ml water (per 4 personen) toe aan de ui en bak al roerend op hoog vuur nog 1 min. door. Schep de gebakken uien over het vlees en serveer.
465 kcal en 30 min. bereiden
• 1¼ kg kruimige aardappel
• 500 g hutspotgroenten
• 300 g gesneden boerenkool
• 1½ ml kraanwater
• 300 g rode uien
• 1 el milde olijfolie
• 4 varkensfiletlapjes à la minute naturel
• 2 tl Euroma Hollandse kruiden stoof
1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe in een ruime pan. Voeg de hutspotgroenten, boerenkool en het water toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en kook de aardappelen en groente in 20 min. gaar.
2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Bestrooi de varkensfiletlapjes met de stoofkruiden. Schuif de ui na 11 min. aan de kant en leg de filetlapjes ernaast. Bak nog 4 min. op hoog vuur tot ze gaar zijn. Keer halverwege.
3. Giet de aardappelen met groente af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en groente met de pureestamper tot stamppot. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en leg de filetlapjes erop.
4. Voeg 50 ml water (per 4 personen) toe aan de ui en bak al roerend op hoog vuur nog 1 min. door. Schep de gebakken uien over het vlees en serveer.
Reageren
Andere recepten
- Clafoutis met venkel en tomaat 6 July 2020 om 13:40
- Hartige koekjes van aardappel en prei 4 June 2019 om 14:50
- Boerenhutspot met filetlapjes en gebakken uien 8 January 2019 om 08:30
- Fusilli met groentesaus en hamblokjes18 September 2018 om 11:07
- Bananenijstaart met granola en frambozen19 July 2018 om 12:50
- Italiaans gekruide Vaderdagburger met Vlaamse friet14 June 2018 om 13:47
- Lentepasta met gerookte kip17 May 2018 om 09:32
- Coupe rood-wit-blauw17 April 2018 om 15:35
- Groentecurry met rodekoolsalade13 March 2018 om 16:11
- Groentepakketje met blauwaderkaas16 October 2017 om 15:49