Bekijk
| | | E: info@vossupermarkten.nl
Laatste recepten
Meer receptenHartige koekjes van aardappel en prei
Geplaatst op 4 June 2019 om 14:50 door Simone Tuinenburg
1650 keer gelezen
Deze hartige koekjes van aardappel en prei zijn gemakkelijk te bereiden en lekker als tussendoortje.
• 2 tenen knoflook
• 15 g peterselie
• 170 g Griekse yoghurt
• 75 g Pecorino
• 200 g fijngesneden prei
• 100 g ricotta
• 1 el bloem
• 1 ei
• zout
Begin met het maken van de yoghurtdip: Snijd 1 bakje à 15 g peterselie en 2 tenen knoflook fijn. Meng de peterselie en de helft van de knoflook met 170 g Griekse yoghurt 10% en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Koekjes maken: Schil 500 g iets kruimige aardappelen en rasp ze grof. Doe in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp 75 g Pecorino. Meng de aardappel met de rode peper, Pecorino, 200 g fijngesneden prei, 100 g ricotta, 1 el bloem, 1 ei, de rest van de knoflook en eventueel zout.Koekjes bakkenVerhit 1 el olie in een koekenpan. Schep 4 bergjes van het mengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de koekjes 6 min. Keer halverwege. Bak zo nog 8 koekjes.
• 2 tenen knoflook
• 15 g peterselie
• 170 g Griekse yoghurt
• 75 g Pecorino
• 200 g fijngesneden prei
• 100 g ricotta
• 1 el bloem
• 1 ei
• zout
Begin met het maken van de yoghurtdip: Snijd 1 bakje à 15 g peterselie en 2 tenen knoflook fijn. Meng de peterselie en de helft van de knoflook met 170 g Griekse yoghurt 10% en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Koekjes maken: Schil 500 g iets kruimige aardappelen en rasp ze grof. Doe in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp 75 g Pecorino. Meng de aardappel met de rode peper, Pecorino, 200 g fijngesneden prei, 100 g ricotta, 1 el bloem, 1 ei, de rest van de knoflook en eventueel zout.Koekjes bakkenVerhit 1 el olie in een koekenpan. Schep 4 bergjes van het mengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de koekjes 6 min. Keer halverwege. Bak zo nog 8 koekjes.
Reageren
Andere recepten
- Gourgette in de oven a la Aisyah 7 April 2021 om 16:35
- Clafoutis met venkel en tomaat 6 July 2020 om 13:40
- Hartige koekjes van aardappel en prei 4 June 2019 om 14:50
- Boerenhutspot met filetlapjes en gebakken uien 8 January 2019 om 08:30
- Fusilli met groentesaus en hamblokjes18 September 2018 om 11:07
- Bananenijstaart met granola en frambozen19 July 2018 om 12:50
- Italiaans gekruide Vaderdagburger met Vlaamse friet14 June 2018 om 13:47
- Lentepasta met gerookte kip17 May 2018 om 09:32
- Coupe rood-wit-blauw17 April 2018 om 15:35
- Groentecurry met rodekoolsalade13 March 2018 om 16:11