Geen alerts.
28
June
2022

Een leuke dag voor 50 Oekraïnse kinderen en hun ouders

HAARLEM Rotary Club Haarlem Oost vierde zaterdag 25 juni haar 45-jarig jubileum. Een mooie aanleiding om niet alleen zelf stil te staan bij dit memorabele moment, maar ook anderen in Haarlem in de vreugde te laten delen. Vandaar het initiatief om aan vijftig Oekraïense kinderen en hun ouders een gezellig evenement aan te bieden.

Jurrin Reckers, coördinator bij Stichting Cityshapers/Present: “Via Haarlem for Ukraine werd duidelijk dat de Oekraïense kinderen die onlangs in Schalkwijk zijn gehuisvest wel wat positieve afleiding kunnen gebruiken. Toen de Rotary Haarlem Oost ons vroeg om samen met hen een feestelijke middag te organiseren, waren we meteen enthousiast om hieraan een bijdrage te leveren. We vragen hiermee graag aandacht voor het welzijn van deze kinderen, maar ook voor de vrijwilligers van Haarlem for Ukraine, die zich al maandenlang volop inzetten om hun landgenoten te helpen!”

De middag startte vanuit Museum Haarlem met een stadswandeling door Gilde Gidsen, gevolgd door een boottocht voor de kinderen op het Spaarne. De middag eindigde met ouderwetse pannenkoeken in het museum, gebakken door de Rotary leden. Een goodie bag voor ieder kind, van Albert Heijn Vos, met lekkers voor een picknick, maakte het feest compleet.

Renier Thoen, commercieel directeur Albert Heijn Vos: “Met onze vier Haarlemse vestigingen willen we net iets meer zijn dan ‘de plek waar je de boodschappen doet’. We geloven dat samen lekker en gezond eten mensen met elkaar verbindt en zo bijdraagt aan een duurzame samenleving. Dit mooie initiatief zorgt voor verbinding en dus doen wij graag mee.”

Jord Roemer, lid van de Lustrum Commissie Rotary Club Haarlem Oost: “Met de Kinderactie hopen wij vijftig Oekraïense kinderen in Haarlem blij te maken. Het is voor ons een kleine moeite, waar we zelf ook veel plezier aan beleven. En het past bij onze missie om iets terug te doen voor de lokale samenleving. Door onze samenwerking met de Stichting Present en Haarlem for Ukraine, komt onze inzet precies terecht waar dat nodig is!”

Het Initiatief van de Rotary Club Haarlem Oost, Albert Heijn Vos en Stichting Present is mede tot stand gekomen door het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC). Het VWC heeft op verzoek van de Rotary Club geholpen bij het koppelen van de Rotary Club aan het goede doel.

Geen afbeeldingen bij dit bericht