Geen alerts.

Bewust met AH Vos

Jullie (de Nederlandse consument) hebben Albert Heijn verkozen tot de meest duurzame supermarkt van Nederland en wij zijn trots en vereerd met deze prijs. We hopen elke dag mensen te inspireren om beter te eten en duurzamere en gezondere keuzes te maken. Bedankt! Help je verder mee om voedsel verspilling tegen te gaan?

Al 5 x op rij is Albert Heijn de meest duurzame supermarkt

Bij Albert Heijn Vos gooien we niets weg

Dit alles begint natuurlijk bij onze producten, maar daar bovenop doen we nog veel meer om de gevolgen van ons handelen op mens, dier en milieu tot een minimum te beperken. Zo hebben we op onze AGF-afdelingen water-vernevelaars geplaatst om de versheid van onze Aardappelen, Groente en Fruit op peil te houden.

Om voedselverspilling verder tegen te gaan, prijzen wij artikelen die een korte houdbaarheidsdatum (tht) hebben, af met 35%. Je vindt deze producten bij ons in een speciaal daarvoor gereserveerde koeling. Zo kun je snel bepalen of er een product van je keuze tussen ligt. Ook via Too Good To Go (app) kun je met flinke kortingen producten met een korte houdbaarheidsdatum bij één van onze supermarkten ophalen. En houden we dan toch nog iets over, dan doneren we het eetbare voedsel aan bijvoorbeeld Stem in de Stad, het Leger des Heils of de Voedselbank.

Bewust met AH Vos

Verdere restanten worden door Albert Heijn teruggenomen. Dan wordt oud brood en sinaasappelschillen gebruikt voor veevoer of verwerkt in nieuwe producten zoals Seepje. Andere items gaan naar Orgaworld. Zij vergisten het tot biogas, dat vervolgens wordt omgezet in elektriciteit en warmte.

We zijn zuinig op onze spullen

Bij het onderhouden van de winkels en inventaris maken we de afweging of een installatie gereviseerd, opgeknapt of vervangen moet worden. Daarbij kijken we naar kosten, maar ook naar energie verbruik en de mogelijke levensduur van de installatie. Energie zuinigheid streven we na met bijvoorbeeld een warmte terugwin installatie waardoor de warmte die de apparaten produceren, direct wordt gebruikt om de winkel te verwarmen.

Wat vinden wij belangrijk?