Geen alerts.

Gezond met AH Vos

Als Supermarkt vinden wij het belangrijk dat iedereen gezond kan leven. Voor ons betekent dit het stimuleren van gezond eten en drinken én bewegen. We helpen je daarom graag bij het maken van gezonde keuzes.

Gezond eten en drinken

We geven het vers assortiment in onze supermarkten extra veel ruimte, zodat je een ruime keuze aan verse en gezonde producten tot je beschikking hebt bij het beantwoorden van de vraag "wat eten we vandaag".

Wil je graag meer groenten eten? Of liever minder koolhydraten of een dagje vegetarisch? Onze heerlijke recepten helpen je op weg! Deze vind je bij Allerhande. Met deze recepten, tips en inspiratie blijf je gezond en fit.

Ook zetten we ons in om ons assortiment gezonder te maken door bijvoorbeeld in recepturen de hoeveelheid suiker en zout te verlagen en maakt Albert Heijn met de Nutri-Score duidelijk hoe gezond het product is, zodat jij een bewuste keuze kunt maken.

Als Albert Heijn Vos vinden wij het, naast de kwaliteit van het vlees dat we verkopen, belangrijk dat dieren een "beter leven" hebben gehad en helpen we je graag bij het maken van diervriendelijke keuzes. Dit doen we bijvoorbeeld ook door je de keuze te bieden uit een breed aanbod in vegetarische en vegan producten. Zo zorg je goed voor jezelf, voor elkaar én voor de aarde.

Bewegen

We weten allemaal dat, naast gezond eten en drinken, voldoende bewegen van belang is om gezond en fit te blijven. We werken daarom sinds jaren samen met lokale partners zoals Sportfever, de kinderopvang waarbij sport en spel centraal staan. Bewegen is goed voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid en de ontwikkeling van kinderen. En natuurlijk krijgen de kinderen hier gezonde en lekkere snacks. Sportfever organiseert ook speciale vakantie opvang (Sport 5-daagse), waarbij kinderen met een diversiteit aan sporten in aanraking komen. Albert Heijn Vos draagt daar een steentje aan bij door kinderen van ouders die hier wel behoefte aan hebben, maar het niet kunnen betalen, toch de mogelijkheid te bieden hieraan deel te nemen.

Ook SportSupport in Haarlem is een organisatie waar we al jaren mee samenwerken. Ze zijn bekend van onder andere de organisatie van de Grachtenloop, de halve van Haarlem en Swim to Fight Cancer. Met hun motto, "Een leven lang gezond actief", zijn ze ook betrokken bij initiatieven op scholen, in de wijken en verzorgingshuizen om iedereen in beweging te krijgen. In 2019 was Albert Heijn Vos sponsor van Swim to Fight Cancer Haarlem en ook in 2022 treden we op als sponsor. Jaarlijks stellen we kilo's gezonde snacks ter beschikking voor de evenementen die SportSupport (mede) organiseert.

Als lokaal bedrijf zijn we de samenwerking aangegaan met 2 voetbalclubs in Haarlem, met als doel zo veel mogelijk mensen te stimuleren te bewegen, want samen sporten verbindt. Albert Heijn Vos is daarom trotse sponsor van HVV DSK in Haarlem Oost (Amsterdamse wijk) en S.V. Alliance '22 in Haarlem West.

Wat vinden wij belangrijk?