Geen alerts.

Samen met AH Vos

We zijn de supermarkt in de buurt en wij zien voor onszelf een rol weggelegd midden in de lokale samenleving. Die rol gaat verder dan alleen "de plek om je boodschappen te doen". Verbinden is daarbij ons sleutelwoord.

We richten ons daarbij vooral op gezinnen met kinderen en ouderen. Zo hebben we in Koog aan de Zaan het skatepark aangelegd onder de A8 en een Johan Cruijff court. In Haarlem sponsoren wij bijvoorbeeld speeltuin Floragaarde. Speciaal voor ouderen en mensen die minder te been zijn, sponsort Vos Supermarkten personen vervoersdienst Zoefzoef. Deze dienst drijft vooral op vrijwilligers die ervoor willen zorgen dat iedereen mee kan doen. Zoefzoef maakt het mogelijk dat zij kunnen deelnemen aan het sociale leven en zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven.

Rond kerst organiseren we jaarlijks voor gezinnen met kinderen en voor ouderen evenementen waarbij we hen extra in het zonnetje zetten.

Lege flessen voor het goede doel!

Iedere maand kiezen we een spaardoel voor de statiegeld bonnetjes die onze klanten willen doneren aan een goed doel. We maken daarbij altijd de koppeling met een lokaal goed doel dat goed aansluit bij ons DNA. Zo kunnen we samen met onze klanten zorgen dat onze lokale samenleving een beetje mooier wordt.

Een voorbeeld van een dergelijk doel is Hartenwens. Daarbij zijn wij een samenwerking aangegaan met BUUV en de Audiodroom (de 1Eenzaamste Podcast). Op een levensgroot hart dat in bepaalde perioden in 1 van onze winkels staat opgesteld, kun je, door die wens op een kaartje te schrijven, je Hartenwens achterlaten. BUUV koppelt je dan aan een vrijwilliger, die zich inzet om de hartenwens in vervulling te laten gaan.

Ook kun je jezelf aanmelden als vrijwilliger, om je in te zetten een hartenwens van anderen in vervulling te laten gaan. Via ingeleverde bonnetjes bij de statiegeldautomaten van de Albert Heijn Vos supermarkten, wordt geld ingezameld om de wensen uit te kunnen voeren. Zo is dit een actie "voor de buurt, door de buurt".

Kansen bieden om je talenten te ontdekken en ontwikkelen

We willen daarnaast ook jongeren helpen hun talenten te ontdekken of mensen met een afstand tot de samenleving de mogelijkheid bieden om mee te doen, door hen een baan aan te bieden bij Vos Supermarkten.

Kennis maken met de supermarkt

Wekelijks lopen kinderen van Praktijk Colleges de Schakel en Oost ter Hout stage in onze winkels om te leren wat het betekent om in een supermarkt te werken. Op school bij S(V)O de Schelp in Haarlem hebben we een heuse Albert Heijn Vos ingericht met schappen vol producten, een kassa et cetera. Zo kunnen de leerlingen in een veilige en vertrouwde omgeving winkel-werkzaamheden oefenen. Om jongeren kennis te laten maken met werken in de supermarkt, hebben we al jaren een samenwerking met jINC. jINC helpt jongeren op weg naar werk en samen zetten we ons in voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Mee doen in de maatschappij

Hoe fijn is het als je gewoon mee kan doen...? In onze supermarkten hebben wij mensen in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daarvoor werken we bijvoorbeeld in Haarlem samen met Paswerk en het UWV. Masha Vos: "We willen een werkgever zijn voor iedereen, ook voor mensen met een arbeidsuitdaging. We bieden hen een mooie leer- en werkomgeving, goede begeleiding en het gevoel dat ze erbij horen." Voor onze inspanningen zijn we in 2018 beloond met de Participatie prijs.

Lokale producten bij Albert Heijn Vos

Niet alleen Albert Heijn Vos heeft haar wortels in de lokale samenleving. Ook een aantal ondernemers hebben lokale roots. Als het past, dan geven we hen graag de ruimte om hun producten in onze supermarkten aan de man te brengen. Deze producten zijn in onze Albert Heijn supermarkten herkenbaar als Vos pareltjes.

Wat vinden wij belangrijk?