Geen alerts.
27
May
2021

Samen met BUUV organiseren wij Hartenwens

Na het hartverwarmende succes van de Hartenwens actie bij Albert Heijn Vos aan de Westergracht in Haarlem, hebben BUUV Haarlem en Albert Heijn Vos samen het initiatief genomen voor deze actie ook in te zetten bij Albert Heijn Vos Raaks aan de Drossestraat 11 en bij AH Vos Spoorwegstraat in Haarlem. Komende weken staat er een groot Hart in deze winkels waar Haarlemers hun hartenwens kunnen achterlaten. Regelmatig zal er een BUUV vrijwilliger bij staan om uitleg te geven over de actie. BUUV verzorgt ook de coördinatie van de uitvoering van de Hartenwens: degene met een Hartenwens wordt gematcht met een vrijwilliger die zichzelf aanbiedt om de wens in vervulling te laten gaan. 

Hoe werkt het?

Als je de supermarkt van Albert Heijn Vos aan de Drossestraat of Spoorwegstraat (in Haarlem) binnenloopt, word je verwelkomd door een levensgroot hart op een standaard. Op dit hart kun je je Hartenwens achterlaten. Dit doe je door die wens op een kaartje te schrijven. Voorbeelden van wensen zijn: samen koffie drinken, een wandeling maken of kan iemand boodschappen voor me doen? Misschien wil je graag samen met iemand knutselen, heb je een klusje in huis dat niet zelf op kunt lossen of wil je graag op bezoek bij familie, maar heb je begeleiding of vervoer nodig. Heb je een (haalbare ☺) wens, je kunt deze op het levensgrote hart achterlaten. 

In de afgelopen tijd zijn vele Hartenwensen in vervulling gegaan. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Het ingraven van een trampoline in de tuin van een één-ouder gezin, waarvan de ouder ernstig ziek is.
  • Jorien’s wens om haar buren blij te maken met een bosje bloemen
  • 2 diamond paintings zijn ingelijst
  • Scootmobiel-les voor iemand die moeilijk te been was

Om al die wensen in vervulling te laten gaan, zoeken we ook vrijwilligers die zich willen inzetten om hartenwensen in vervulling te laten gaan. Ook daarvoor kan men een kaartje op het levensgrote hart prikken.

“Als BUUV bieden we bewoners al jaren een platform om met elkaar in contact te komen en brengen we vraag en aanbod van Haarlemmers bij elkaar."

Carla Klippel van BUUV

We zijn erg blij dat we met deze actie nóg meer Haarlemmers kunnen bereiken. Hoe fijn is het als je Hartenwens kan uitkomen en dat je iemand zo’n klein moment van geluk kunt bezorgen?”

“Juist in deze bizarre tijden willen we, met de Hartenwens-actie, mensen in de buurt verbinden en ons inzetten tegen eenzaamheid."

Renier Thoen van Albert Heijn Vos

Want, laten we eerlijk zijn, we kunnen allemaal wel een portie positieve energie gebruiken. Ook hebben we bij de emballage automaten van onze 3 Haarlemse AH’s statiegeldbonnetjes ingezameld, om de vervulling van de hartenwensen die geld kosten, mogelijk te maken. Zo wordt dit een actie Voor de buurt, dóór de buurt.

Hartenwens is een initiatief van BUUV en Albert Heijn Vos

Geen afbeeldingen bij dit bericht